top of page
Søg

Lad pinsesolen danse romantik ind i dit parforhold

Man siger, at hvis man som par, nyforelskede eller elskende ser Pinsesolen danse, vil forholdet blive stærkt, lykkeligt og trygt – og der er noget om snakken. Når vi ser Pinsesolen danse, oplever vi en romantisk stund, og romantiske stunder er rigtig gode for vores parforhold.


Så giv dig selv, din partner og dit parforhold den gave at være romantiske sammen – bare indimellem.


Du kan tale og handle dit parforhold ned, og du kan tale og handle dit parforhold op.


At dele, være i og skabe romantiske øjeblikke er nogle de bedste måder at løfte parforholdet op på.

Romantik skaber positive synergier, og styrker parforholdet – og så er de romantiske oplevelser, ord og gerninger langtidsholdbare. Når de romantiske oplevelser er oplevet og indlejret i os hver især, genbesøger vi dem ofte. Vi genbesøger dem sammen, når vi taler om dem, og mindes dem, når vi ser billeder fra dem, oplever noget lignende på film, eller hører andres fortællinger, og når vi fortæller familie, venner og kollegaer om dem. Når vi genbesøger dem, giver de masser af point på den positive side og forstærker relationen igen og igen.


Romantik

Men hvad vil det egentlig sige at være romantisk set fra kærlighedens perspektiv?

Det vil sige, at du idealiserer følelser, stemninger og personer. At du vover at lægge virkelighedens trivialiteter og hverdagsrealiteter til side, med alt hvad det indebærer. Du tillader dig selv at være drømmende og i kontakt med de positive følelser, du har for din partner og glemme alt det udenom. Du er i kontakt og nærværende med kærligheden, erotikken og lidenskaben. De positive følelser du har ved jeres fælles stemning, og den måde I er sammen på, samt (naturligvis) det du elsker ved din partner, er der, hvor du mærker jeres kærlighed allertydeligst.


Din indsats


Men det er ikke nok, at du ”bare” mærker det inden i dig selv, og fortæller dig selv, hvor lækker og helt fantastisk din partner og jeres liv sammen er.


Du skal handle på det! Tænkte tanker tæller kun i dit univers. Det er dejligt at mærke kærligheden i det indre, men din partner er ikke inden i dig, og kender først til dit indre, når du vælger at dele det, der foregår derinde. Så frem i lyset med romantikken.


Du kan vise dine romantiske følelser ved fx at tilbyde oplevelser, hvor I er tætte og forbundne, og du helst giver noget af dig selv. At du fx arrangerer noget bare for jer. Det kan være en aftentur med solnedgangen, hvor du har tæpper og noget I begge godt kan lide med. Det kan være en picnic eller en tur ud at se på stjerner. Det skal blot være noget, hvor du tager hensyn til din partners ønsker, formåen og interesse. Eller du kan invitere din partner ind i det, du synes skaber nærvær og forbindelse. For at det er romantisk, skal I begge være nærværende og i god kontakt med hinanden. Kontakten kan selvfølgelig både være mental og fysisk. Det kan være, I taler, om det I oplever, er fysiske sammen, måske intimt eller i en eller anden leg, eller blot har en stille stund sammen i det ”rum”, hvor nærværet og kontakten er til stede for jer begge.


Du skal ytre dig romantisk - men hvordan gør du det?


Du siger fx, det du føler for din partner lidt mere nuanceret, positivt forstærket og helt oprigtigt fra dit inderste, og mere udtalt end du gør i hverdagen. Vend vrangen lidt ud på dig selv, og opdag, hvilken stor betydning det har for jeres forhold. Det betyder, at du ikke ”bare” skal sige: ”Jeg elsker dig” – det er også godt, og helt sikkert godt, hvis du ikke normalt siger det. Men hvis du kan nuancere det og sige, hvad det er, du elsker, og godt kan lide. Fx: ”Det gør mig blød om hjertet, når du kommer gående imod mig.”, ”Jeg er stolt ved at vise mine omgivelser, at du er min kæreste/kone/mand.” eller ”Jeg bliver varm inden i, når du smiler til mig.” Hold ikke igen, gør det, sig det og berig jeres forhold.


"Jeg er ikke romantisk"

Når vi i terapien berører emnet romantik, er det første jeg hører ofte: ”Jeg er ikke romantisk, jeg kan ikke finde ud af det” til det spørger jeg: ”Hvornår mærker du tydeligst, kærligheden til din partner?” Svaret kommer tit med en lidt tynget mine: ”Jamen jeg mærker den mest, når vi har sex eller lige efter - det kan jeg ik’ sige!” Jo - det kan du godt. Du kan sagens sige det. Især hvis du nuancerer det, og ikke ”bare” siger: ”Jeg elsker at have sex med dig.”. Fortæl hvad det er ved jeres sex eller elskov og din partner, der gør, at du mærker kærligheden mest lige der. Hvad er det, der gør dig hed og liderlig? Fortæl det! ”Jeg bliver virkelig tændt af den måde, du rører ved mig på.”, ”Din duft er den bedste duft jeg kender.” eller ”Jeg bliver altid pirret, af at se dig nøgen.”. Positive ord om din partner eller positive ord om jer og det I er sammen, og ikke mindst positive ord om det du mærker, er romantiske.


Romantikkens væsen


Husk at romantik idealiserer, kritik er showstopper og totalt antiromantisk. Sætninger som ”Jeg er altid blevet pirret af at se dig nøgen, også selvom du har mere på sidebenene nu.” eller ”Jeg bliver altid tændt af den måde du rører ved mig på, jeg ville bare ønske, at du ville røre mere ved mig.” er bandlyst. Det er turn off på alle rækker og ødelæggende, så pas på med det, selvom det for dig er ærligt, er det ikke romantisk.


Idealiserende betyder, at man fremstiller noget bedre end det i virkeligheden er. Det er derfor du skal glemme virkeligheden, sortere det kritiske fra og kun koncentrere dig om det gode. Man behøver ikke sige alt, man tænker og synes. Det er en øvelse for mange, især for dem der betragter sig selv som realister. Til jer vil jeg sige: Virkeligheden er, som man betragter den! Det man giver opmærksomhed, er det der vokser. Hver ting til sin tid, og kritik hører til i en anden samtale. Er man i det romantiske hjørne, er det tid til at holde fri fra kritikken, ikke søge efter fejl og mangler og ytre alt det du tænker. Jeg er sikker på, at din partner vil nyde de romantiske åndehuller, og det tror jeg også, at du vil – når du først er kommet i gang og mærker, hvordan det påvirker din romantiske relation i en positiv retning.


Nogen vil måske tænke, jamen så er det bare et bedrag. Men det er helt off. Det er ikke bedrag at fortælle det, man føler og udelade det, der potentielt blot sårer, udsletter det positive, man lige har sagt eller ødelægger den gode stemning, når man er romantisk. For selvfølgelig siger du kun det, du virkelig føler. Det gode man føler, er stadig godt.  Og siger du: ”Jeg bliver altid tændt af den måde, du rører ved mig på” og udelader den sidste kritiske del, kan det ovenikøbet være, at din partner, får mere lyst til at røre mere ved dig, når din partner nu ved, at du kan lide det, og tænder på det.


Romantik er for alle

– alle næres af romantiske oplevelser, de er fordrende for samhørigheden, de skaber overskud til hverdagens trummerum og ikke mindst tilvejebringer de troen på og tilliden til jeres kærlighed og parforholdets beståen. Så løft dit parforhold op, og lad pinsesolen danse romantikken ind i dit parforhold.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


bottom of page