top of page
Søg

Foråret vækker din sexlyst – Grib den!

Den har været gemt væk, ligget i lidt i dvale i den mørke tid. Men sammen med lyset, varmen og den bare varme hud vækkes den til live – din sexlyst. Giver du efter for den, og lader den springe ud i fuldt flor, forkæler den dig med skønne fornemmelser, frække fantasier og endnu mere sexlyst. 


Den mørke tid, hvor søvnhormonerne styrer, gør dig doven, døsig og træt, og også ofte dræber sexlysten, allerede inden du har realiseret, at du har lyst til sex, er slut.


De sexede hormoner


Forårslyset og de lange dage sender signaler, og lokker alle de sexede hormoner frem i forreste række, og skubber samtidig dovenskaben, trætheden og blufærdigheden i skammekrogen til efterårets mørke. Med lyset åbnes lystcentret, og de lange blikke, flirteriet og parringslegene står i kø for at komme til.


Vi bliver varme i forårssolen, den gør os mere afslappede og bløde - beroliger vores nervesystemer. Vi åbner os op, bliver modtagelige, og får mod til at give og tage initiativ.


Vi tager tøjet af, ser, og kommer mere i kontakt med både vores egen og andres kroppe. Du forholder dig til, og er mere i kontakt med din egen nøgne krop, forkæler den måske mere, smører dig ind i solcremer og viser mere af dig selv, når shortsene og toppen afslører dine kurver og din hud. Din eksponering kan føles både befriende, lidt vovet, sexet og opstemmende.


Giv din lyst opmærksomhed


Giver du dig tid til at være nærværende med din lyst, og måske ligefrem dyrker den, får du som sagt ikke alene glæden ved de umiddelbare gevinster, der er ved at dyrke sex, men også glæden af alt det der sættes i gang i kroppen og sindet.


Sex er sundt

Sex er nemlig godt for din generelle sundhed! Hele dit system både det fysiske, det mentale og det sociale. Der sprøjtes gode hormoner og signalstoffer ud i kroppen ved berøring og orgasmer, som beroliger kroppen og sindet, der alt sammen har positiv betydning for blodtryk, puls immunforsvar, tryghed og vores generelle velvære. Sex sænker dit stress niveau, som igen skaber et væld af positive effekter; fx bedre søvn, bedre regulering af din appetit, mere tålmodighed og ikke mindst en følelse af større overskud. Sex giver større tryghed ved og tillid til andre mennesker, naturligvis i særdeleshed den man har sex med, men også andre mennesker. Man bliver mere selvsikker, og føler større tilfredshed med sig selv, og har lettere ved at indgå i sociale sammenhænge.


Din sexlyst


Husk at din sexlyst strømmer fra den ubevidste til den bevidste del af hjernen, hvor du konstant censurerer og holder dine urinstinkter i skak, og naturligvis overholder de sociale kodekser for seksuel udfoldelse. Det betyder også, at du i perioder i livet kan komme til at overcensurere – altså skubbe din sexlyst så meget i baggrunden, at du ikke har en bevidst registrering af den. Det er fx naturligt, når man har for meget om ørerne, føler sig presset eller stresset.


Har dine sexlyster været i vinterhi, kommer foråret og lyset derfor som kaldet.

For det virker også omvendt. Din sexlyst vækkes også af det bevidste. Den hede flirt, visuelle fristelser og seksuelle invitationer, hvis du altså vælger at være nærværende med dem, går i ”dialog” med dem og handler på dem. Tænkte tanker er fine og en god begyndelse, men de er ikke sex.


Når jeg i klinikken har kontakt med mennesker, der føler de har mistet sexlysten, fortæller de ofte, at de tænker på sex i små glimt, men at de meget hurtigt forsvinder fra deres bevidsthed igen. Men det er netop de små vinduer, der skal udvides, fastholdes og dyrkes. Og fordi vi eksponeres for flere indtryk, der har med sex at gøre i foråret og over sommeren, får vi flere glimt, og dermed også flere muligheder for at handle på dem.


Sexdialogen inden i os går altså to veje, fra det ubevidste til det bevidste og omvendt.  Og det gælder om at gribe den, holde fast i den og handle på den, når den er bevidst.

For vi trives bare helt generelt bedre, føler mere livsglæde og har et mere positivt syn på tilværelsen, når vi dyrker sex og ikke mindst føler os tilfredse med vores sexliv.


”Han får for lidt”

Og på den anden side, hvis vi gennem længere tid føler at vores behov for intimitet, sensuelle og seksuelle aktiviteter, ikke bliver mødt eller udlevede, har det på sigt både psykiske og sociale konsekvenser, der kan sætte sig i kroppen og udvikle sig til mistrivsel, frustrationer og stress. Så udsagnet; ”Han får for lidt” som ofte bliver brugt, når man oplever en mavesur person, er ikke helt ved siden af.


Sex styrker dig


Sex er ikke livsnødvendigt for os, der allerede lever. Sex er nødvendig for reproduktion. Og når sex ikke er nødvendigt, kan det desværre hurtigt gå i glemmebogen, hvis man har for meget om ørerne. Det er superærgerligt, for sex vil faktisk kunne hjælpe dig med at overkommer mere, og føle dig stærkere. Det styrker vores selvtillid og selvværd at have sex med andre. Vi bliver bekræftet i, at vi er gode nok, og at det vi gør og er, gør noget godt og positivt for et andet menneske - som regel et menneske vi føler tilknytning til, gerne vil være så tæt på som muligt, og selvfølgelig intime med.


De slukker for din sexlyst


Søde sager, alkohol og fed mad skubber sexlysten af banen. Når dit belønningscenter er tilfreds, fordi du har hældt sukker, fedt og alkohol ned i det hungrende og altid krævende center, slukker du for din sexlyst. For meget alkohol kan påvirke evnen til få rejsning, måske bliver du også træt af alkoholen og for meget sukker nedsætter dit testosteronniveau, der nødvendigt for at føle sexlyst både for mænd og kvinder.


Dyrk sex i stedet for! Sex feder ikke, er ikke gift for kroppen, og aktiverer også belønningscentret – bare uden fysiske bivirkninger.


Dyrk mere sex

Man kan godt blive afhængig af sex. Jo mere sex du dyrker, jo lettere er det at være i kontakt med og føle sexlyst. For de fleste er det ikke relevant at være bange for at blive afhængige af sex, snarere tværtimod. Vi kan sagens tåle at dyrke mere sex. 65% af danskerne har sex 0 – 4 gange i løbet af en måned, heraf har 21% slet ikke sex. Ud fra de tal vinder vi, hvis vi dyrker mere sex. Der er altså kun gode grunde til at dyrke sex og gerne ofte. Der er ingen negative kropslige bivirkninger, kun positive virkninger. Og er du også enig med dig selv, og din partner, om at dyrke sex, er der heller ingen mentale bivirkninger.


Så brug foråret, solen, varmen og lyset til at få gang i sexlivet.  Vær nærværende,

opmærksom på og i kontakt med din sexlyst - grib den. Vær bevidst om alle de dejlige og positive effekter, du får af et rigt sexliv, hvor du er i kontakt med din lyst og dine omgivelser. Nyd det og glæd dig over alle de sunde og skønne fordele, der er ved sex.


Kast dig ud i det, rigtig dejligt og sexet forår til dig. 😉

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Medglæde

Comentarios


bottom of page