top of page
Søg

Forårsforelskelsen blomstrer bedst i foråret - så kast dig ud i det

Amors pile rammer plet her i foråret

I forårssolen rammer Amors pile plet, og giver dig både hjertebanken, sommerfugle i maven og gør dig skør, irrationel og supersensitiv. Ja det er bare lettere at blive forelsket i foråret. Så glæd dig og nyd det!


Lyset og varmen hjælper forelskelserne på vej


Alt springer ud i det skønne forår, også vores evne og lyst til at forelske os.


Kroppen og sindet står på spring, som knopperne på træerne. Den søde kløe, den vibrerende nysgerrighed og risikovilligheden blomstrer.


Med lyset bliver vi mere optimistiske, vi oplever at få mere energi, at have mere overskud og ikke mindst modtage påvirkninger fra verden omkring os, også potentielle kærester, mere positivt. Vi åbner os op som blomster i sollys.


Dit udsyn løftes op, efter du har skuttet dig i vinterkulden med skuldrene godt oppe om ørerne, retter du dig nu op, skuer ud i verden, og lader skuldrene og anspændtheden sænke sig. Når du nyder forårssolen, og kigger op og ud i verden, betyder det, at din fremtoning bliver mere imødekommende og attraktiv. Det bliver lettere for verden omkring dig, og potentielle kærester, at være i kontakt med dig. Omvendt er det også lettere for dig at møde en evt. kommende partner, da det samme sker for dem.


Når vi er mere positive, har vi også plads til at være mere nysgerrige og modige, og det kræver både nysgerrighed og mod for, at vi kan tage det første skridt og møde hinanden, så biologien og amorinerne kan tage over, og vi bliver forelskede. Derfor er foråret kærlighedens sæson.


”Fanget” i forelskelsens rutsjebane

Når biologien og kemien først har overtaget, og du er ”fanget” i forelskelsens rutsjebane - den kører dig rundt og rundt, op og ned og fra side til side. Du er i dine følelsers vold fra ekstatisk lyst, lykke og hengivenhed til bundløs usikkerhed og hjerteskærende mismod. Du bliver supersensitiv, taber dit rationelle jeg, mister appetitten og koncentrationsevnen, og må finde dig i, at dine lyster styrer både din krop, dit sind og dine handlinger. Fra det øjeblik Amors pil har ramt dig, tager alt udgangspunkt i dine følelser, for det menneske du har forelsket dig i.


Ja det kan sagtens føles som om, man er blevet skør. Og set udefra kan det for dem, der aldrig har prøvet at være forelskede, virke aldeles umodent, uforståeligt og overdrevent. Til dig vil jeg sige, du har noget at glæde dig til, vær overbærende med dem du iagttager og find din medglæde frem – ja glæd dig på deres vegne, selvom det kan virke absurd for dig.


Søg forelskelsen


Datingsites har kronede dage fra marts til juni, langt flere opretter profiler, og er aktive i den periode. Det er et meget konkret bevis på, at vi er mere aktive og søgende i foråret. I foråret har vi også mindre tøj på, vi kan bedre forholde os til om vi tiltrækkes fysisk, og kan generelt bedre fornemme hinanden, fx dufte, bevægelser, former, lyde osv. Kropsdufte har stor betydning for tiltrækningen, og en kropsduft kan lukke en potentiel forelskelse ned på et øjeblik. Her mener jeg ikke kropsdufte, vi har påført kroppen som fx parfumer, men kroppens egen duft. Registreringen af dufte, foregår både bevidst og ubevidst.


Feromonernes påvirkning af os foregår derimod helt ubevidst. De bittesmå signalstoffer vi udskiller, er både luftbårne og lugtfri. Vi enten tiltrækkes af dem, eller frastødes ved dem, de kan kun opfattes og gøre deres arbejde, når vi er sammen med hinanden. De svirrer omkring og mellem os til alle tider, og bestemmer, hvilken form for social omgang vi vælger at have med hinanden – om vi skal mødes i hed erotik eller bare give hinanden hånden. De er vigtige for forelskelsen, fordi de er helt ubevidste, og medvirker til at vurdere, om der overhovedet er tiltrækning. Så dating online er en god indledning, men brug ikke for lang tid på at skrive frem og tilbage. Mød hinanden, så naturen, biologien og kemien kan gøre det ubevidste arbejde for dig. Spild ikke kostbar tid på en, du ved et enkelt møde omgående kan sende videre, og undgå at gå glip af andre potentielle forelskelser, i den tid du bruger på skriveriet.


Kurmageri, parringsdans og dating er, som i dyrenes verden, en ”kamp” om hinandens gunst, med håbet om at blive smask forelsket og finde den store kærlighed.


Har man allerede en partner, er det ikke nødvendigvis slut med forelskelser.

Gør din partner forelsket i dig


Kan man det?

Ja og netop foråret er perfekt til det. Det er universelt sexet, tiltrækkende og positivt smittende at have overskud, energi og selvsikkerhed – og det har vi mere af i foråret. Gør det, der får dig til at føle dig i live. Den vitalitet, der stråler ud fra mennesker, der føler sig i live, er uimodståelig og forførende. Vi drages mod det levende, lyse, lette og legende, vi bliver smittet, og lader os forføre af det – både i bogstavelig forstand og i overført betydning.  

Så giv forpligtelserne og det daglige hamsterhjul baghjul og etabler pauser og små oaser, hvor I/du finder det, I nød at gøre sammen, dengang i var forelskede første gang, frem igen. Igen er foråret perfekt, med alle de små ferier og forlængede weekender. Nogle vil måske tænke; det er vi vokset fra for længe siden, og det kunne kun lade sig gøre i forelskelsens rus. Men der tager du fejl. Jeg oplever det i min klinik.

”Jeg er blevet ”afsløret” på mit arbejde!”

sagde min kvindelig klient med et skævt smil på læben. ”Min tætte kollega spurgte om jeg har en affære, jeg grinede og fortalte om vores forløb her og om, hvordan vi i den grad har fundet hinanden igen – Ja, at vi er forelskede i hinanden - igen. Det er altså vildt!”.


Det engagement, det nærvær og den indlevelse du havde, den gang du var forelsket, kan med garanti vække sommerfuglene og den søde kløe i det parforhold, hvor der stadig er varme følelser for, og vilje til, hinanden. Men det kræver, at du giver af dig selv. Erklærer din kærlighed på forskellige måder, som du gjorde det, dengang du var forelsket. At du overrasker, viser din hengivenhed og betænksomhed, din lyst og dit begær. At du giver dig tid, er nysgerrig, interesseret og hjælpsom. Initiativrig, opmærksom, respektfuld og gavmild. Gør dig lækker på alle måder - også fysisk. Gør dig i stand og plej dig selv for din partner, som du gjorde det, når I skulle på date. Ja, alt det du kan komme i tanke om, du gjorde, og var, da du bejlede, var forelsket og viste dig fra din allerbedste side. Støv det af og husk tilbage, jeg er sikker på, at du nøjagtig ved, hvad du kan gøre for, at Amors pile rammer jer igen.


Så grib foråret og bliv forelsket!11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page